Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Grundelementer i Løvehjerte er trivsel, fællesskab og oplevelser

Børnenes trivsel er i særligt fokus i Løvehjerte

Trivsel er en af de vigtigste grundsten for at dit barn har mod, overskud og lyst til at lære, eksperimentere og udvikle sig - og gøre det i fællesskab med andre. 

Tryghed og omsorg spiller her en stor rolle, som dog kun er muligt at opfylde, når barnets helt basale behov bliver mødt. Vi arbejder derfor med en forståelse af de forskellige trygheds- og omsorgsbehov, som både kan relatere sig til behovet for mad og søvn, til behovet for knus og et skød at sidde på.

Dit barn er unikt, og vil hos os blive mødt med retten til at være det. Dette betyder at vi er nysgerrige på dit barn. Vi taler med dit barn og hjælper dit barn med at forstå følelser, løse konflikter og skabe følelsesmæssig balance.


 Høre til en gruppe giver fællesskab og følelse af at høre til

Følelsen af at høre til, hænger sammen med at have betydningsfulde relationer i institutionen både til børn og voksne. I Løvehjerte vil dit barn blive tilknyttet en af vores to børnehavegrupper eller vuggestuen. Her vil dit barn få plads, ro og tid til at møde sine nye venner og lære dem at kende. Til alle grupper er der tilknyttet faste voksne men vi er sammen om kerneopgaven.

Vores forskellige legemiljøer understøtter fællesskabsfølelsen og giver dit barn mulighed for at skabe stærke relationer:

  • Dit barn oplever sig set, hørt og har en stemme i fællesskabet
  • Leg i små grupper der respekteres og ikke forstyrres
  • Legestationer hvor børnene mødes og er nysgerrige sammen (Kreativ station, modellervoks, Lego, bygger togbane m.m.)
  • På tur i små grupper
  • Læse en bog i små grupper
  • Voksne der er rollemodeller og deltagende eller i nærheden når der er behov for det

Overgange

Hver overgang for barnet er unik, og er kendetegnet ved at være en forandring i barnets liv, der berører barnets identitet, relationer og hvor barnets rolle og de krav der stilles til barnet ændres. Dette ændres ikke af at overgangen er intern.

Barnet vil stadig have brug for at opleve tryghed, tillid og nærvær i overgangen, og brug for at der er en voksen som nær relation til rådighed – En voksen der kan støtte og guide barnet ind i relationer og socialt samspil på den nye stue.

Den interne overgang starter en måned før, at barnet skal starte på den nye stue. Her inviterer den nye stue barnet på besøgsdage en gang om ugen. Der vil i denne periode også blive afholdt en opstartssamtale, hvor forældrene og et personale fra den nye stue mødes, og sammen drøfter hvordan opstarten skal foregå, og samtidig får en snak om barnets institutionsliv indtil videre og andre ting der optager forældrene. 
Ved særlige overgange, hvor der er igangsat tværfagligt samarbejde eller andet der gør, at personalet skal have en ekstra eller særlig opmærksomhed, vil der også være et personale fra den stue, hvor barnet flytter fra. Dette er for at sikre den bedst mulige viden i forhold til, i hvilke situationer barnet lykkes og i hvilke situationer barnet skal guides på vej. 

Oplevelser udenfor institutionen prioriteres højt

At være sammen om noget skaber fællesskab og gode relationer. Derfor prioriterer vi at skabe oplevelser sammen med jeres barn:

  • Grine sammen
  • Sprog
  • Venskaber på tværs af grupper og alder
  • Opdage nyt om mig selv og andre


Kendetegnet for Løvehjerte er at vi er på landet, i byen. Det betyder at vi prioriterer, at bruge den natur der omkranser os:

  • Skov
  • Legepladser


Bussen har vi tæt på, der kan fragte os til oplevelser og på tur i byen bl.a. 

  • Skøjtehal
  • Sprogfitness

Vi har også en elladcykel med plads til 6 børn så vi kan gøre på ture ud i det blå